Roots in de Kolonie

Roots in de Kolonie

U bent van harte welkom om te komen kijken naar de tijdelijke tentoonstelling ‘Roots in de Kolonie’ op de Tuinbouwschooltuin Frederiksoord. Dit zijn de monumentale portretten van de kunstenaar Wouter Jansen. Het zijn nakomelingen van de eerste kolonisten uit het begin van de 19e eeuw in de Koloniën van Weldadigheid. Deze foto’s zijn eerder tentoongesteld langs wegen en paden rondom Frederiksoord onder de titel ‘Pauperportretten’.

De paupers van toen zijn gegroeid naar belangrijke burgers van de moderne maatschappij. Met beroepen als therapeut, kleuterleidster, journalist, presentator, docent, raadslid, telefoniste en rayonhoofd.

Hun voorouders waren ooit wevers, boeren, kooplieden, kleermakers, koehouders en spinsters. Ze kwamen uit alle streken van Nederland naar Frederiksoord. Deze mensen kwamen terecht in grote armoede dankzij oorlog, slechte oogsten en geen maatschappelijke voorzieningen. En uitgekozen als ‘paupers’ om een nieuwe start te maken hier in Drenthe.

Stichting Tuinbouwschooltuin Frederiksoord vindt het belangrijk dat de werken opnieuw aandacht krijgen en stelt nu deze prachtige foto’s komend seizoen weer tentoon. 

Bekijk al onze projecten

Donateur of vrijwiller?

Meer informatie over donateur of vrijwilliger worden. Neem dan vrijblijvend contact met ons op

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, activiteiten en projecten en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je regelmatig een update op je digitale deurmat!