Magnolia-route

27 verschillende soorten

Lees meer over de Magnolia-route die van start gaat in april 2022. U kunt een wandeling maken langs de prachtig bloeiende bomen en heesters aan de hand van een app. Toegang gratis.

De meeste magnolia’s uit de tuin stammen uit de jaren 90 toen magnolia’s zeer populair werden in privétuinen van mensen.

Van de ruim 200 verschillende soorten heeft de Tuinbouwschooltuin de meest bekende en voorkomende in zijn sortiment. Er waren al 20 soorten en met bijdrage van de crowdfunding die nu gestart is, zijn er nog 7 bijzondere soorten aan toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld Magnolia Daphne – die draagt gele bloemen, hoe bijzonder is dat!

Tijd van de dino’s

Als de Magnolia bloeit, dan weet je: Het is lente! Het is zo’n bloemenpracht en juist omdat hij van zo korte duur is, maakt het extra bijzonder.  Maar behalve mooi zijn ook nog echt uniek. Het zijn namelijk de oudste, bekende bloemplanten ter wereld. In het Krijt-tijdperk, de tijd van de dinosauriers, kwamen ook al magnolia’s voor. Dit is zo’n 100 miljoen jaar geleden! Het schijnt dat dino’s de bloemen, bladeren en ook wortels van de magnolia’s aten. Hoe we dit weten? Door fossielen zaden en bladeren die gevonden zijn, ook in Nederland.

Gratis spacetimelayer app

Vanaf april kunt u een wandeling maken aan de hand van de Spacetimelayer app. Die geeft de route weer en bij elke soort kunt u een kort verhaaltje lezen met interessante feiten en leuke weetjes.

U kunt de app downloaden op uw telefoon en zoeken op Magnolia-route Frederiksoord.

Of klik op de QR-code, dan komt u meteen in de app terecht.

Wilt u deze route steunen met een kleine bijdrage? Dat stellen we zeer op prijs.

Op de start-pagina van deze site is een groene button waarmee u direct een bedrag kunt doneren. Alvast dank!

Bekijk al onze projecten

Donateur of vrijwiller?

Meer informatie over donateur of vrijwilliger worden. Neem dan vrijblijvend contact met ons op

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, activiteiten en projecten en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je regelmatig een update op je digitale deurmat!