Foto wedstrijd Kassen

Fotowedstrijd Kassen 2021

Doe ook mee aan de fotowedstrijd Kassen en maak kans op een tentoonstelling deze zomer!

Stuur uw kunstzinnige visie op deze bijzondere kassen in. We vragen een samenhangende serie van 10 kunst-foto’s. De sluitingsdatum is zaterdag 3 juli 2021. De foto’s mogen bewerkt worden- laat uw creativiteit los en creëer een bijzondere serie.

Fotowedstrijd

Stichting Tuinbouwschooltuin Frederiksoord organiseert in samenwerking met Stichting NICE een fotowedstrijd in en om de kassen op de tuin. Kom ook naar de Tuinbouwschooltuin en maak een samenhangende serie van 10 kunst-foto’s. Wie weet wordt uw werk tentoon- gesteld op de tuin of in de kassen deze zomer.

Rijke geschiedenis

De kassen van de Tuinbouwschooltuin Frederiksoord hebben een rijk verleden. Ze hebben jarenlang dienst gedaan als onderwijslocatie voor de tuinhazen van de Majoor van Swieten Tuinbouwschool opgericht in 1884. In het jaar 2005 werden de deuren van de school gesloten en zijn de kassen jarenlang onbenut geweest.

De tand des tijds is steeds meer zichtbaar. Bijzondere planten als de tabaksplant groeien weelderig. Ruiten zijn kapot. Er huist een steenuil. Dit tezamen met de bijzondere lichtval maakt het tot een inspirerende plek voor kunstenaars. Zo heeft Matthew Day Jackson tijdens het kunstproject Into Nature 2018 hier geëxposeerd met een kunstproject speciaal gemaakt voor deze locatie.

Stichting NICE

De stichting NICE is op dit moment druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten voor de inovatiekassen. De vergankelijkheid gaat plaats maken voor een volgende fase. Met projecten op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie.

Doe ook mee aan deze unieke fotowedstijd

Daarom is het nu tijd om de sfeer en het tijdsbeeld vast te leggen. Dit vanuit uw kunstzinnige visie en kijk- in en op de kassen van de Tuinbouwschooltuin Frederiksoord. Voor je het weet zijn de kassen namelijk helemaal opgeknapt.

Stuur een serie van 10 foto’s in naar info@wearenice.org. 

De jury let op originaliteit, eigenzinnigheid, kleur, compositie en vorm plus de samenhang van de foto’s onderling. De bedoeling is dat de serie samen een geheel vormt. Zwart-wit of kleur. Een ondersteunend verhaal in woord mag toegevoegd worden, dat hoeft echter niet. Je foto’s mogen bewerkt worden. Henk Bleeker, kunstfotograaf opgeleid aan Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag maakt deel uit van deze jury net als Gerlinde Schrijver, freelance fotograaf opgeleid aan de Fotovakschool en winnaar van de Zilveren Camera 2019.

Praktisch

  • Maak 10 foto’s van de kassen op de Tuinbouwschooltuin in Frederiksoord
  • De sluitingsdatum is zaterdag 3 juli 2021
  • Mail de foto’s naar info@wearenice.org
  • De kassen zijn toegankelijk op iedere maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag
  • De winnende foto’s worden tentoongesteld gedurende de zomer op de tuin of in de kassen. U krijgt een vernissage-feestje aangeboden (als de Corona regels het dan toestaan) plus de nodige media-aandacht.

Spelregels

Dit zijn de voorwaarden waar je je aan verbindt als je meedoet.

  • Stichting Tuinbouwschooltuin en Stichting NICE mogen alle ingezonden foto’s voor promotie en PR gebruiken, wel met verwijzing naar de fotograaf
  • De foto-prints van de winnende foto’s blijven in handen van de Stichting
  • Het jurybesluit staat vast en er kan niet over gecorrespondeerd worden.

Contact

Adres Innovatiekassen. Majoor van Swietenlaan 15. 8382 CE Frederiksoord

Contactpersoon Annette van der Maarel tel: 06-50939469 . Stichting Tuinbouwschooltuin Frederiksoord www.tuinbouwschooltuin.nl

Gastheer in de kas Stefan Dingemanse tel: 06-15211350. Stichting NICE www.wearenice.org

Bekijk al onze projecten

Donateur of vrijwiller?

Meer informatie over donateur of vrijwilliger worden. Neem dan vrijblijvend contact met ons op

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, activiteiten en projecten en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je regelmatig een update op je digitale deurmat!