Botanische naambordjes

Weer een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de oudste Tuinbouwschooltuin in Nederland.

Onder leiding van Harry de Coo komen er steeds meer botanische naambordjes op bomen uit de grote collectie – van meer dan 400 soorten bomen – op de tuin.

Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn

We doen dit in samenwerking met het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn. En we worden ondersteund door het Dendrologisch Fonds ‘Theo Janson’ dat projecten steunt die van dendrologisch belang zijn en gericht zijn op educatie. Daar zijn we heel blij mee!

Waarom is dit belangrijk?

Zo dragen we bij aan wetenschappelijke educatie en onderzoek dat plaats gaat vinden op de Tuinbouwschooltuin. Maar het is ook leerzaam en leuk voor alle bezoekers om meer te weten te kome over de verschillende soorten.

Je leest de bordjes op de volgende manier

  • Linksboven wordt, volgens de Taxonomische indeling, de Familie genoemd. In dit geval dus ‘Fabaceae’
  • Rechtsboven: je ziet de code 61.01.ASF1990. De beroemde docent Theo Janson heeft de tuin ingedeeld in gebieden. Deze boom staat dus in rastervak 61.01. ASF betekent Arboretum Schooltuin Frederiksoord en de boom is in 1990 geplant
  • Midden: dit is de Latijnse soortnaam
  • Daaronder: de Nederlandse naam
  • De onderste regel: Het gebied waar de boom voor komt.

Bekijk al onze projecten

Donateur of vrijwiller?

Meer informatie over donateur of vrijwilliger worden. Neem dan vrijblijvend contact met ons op

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, activiteiten en projecten en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je regelmatig een update op je digitale deurmat!